X
web design
دکوراسیون و طراحی نما

طراحي نماي ساختمان

نماي هر ساختمان در شكل‌دهي به مجموعه شهري موثر است. اگر در طراحي نماي ساختمان به نماي ديگر ساختمان‌هاي اطراف توجه نشود، همگوني نماي شهري از بين مي‌رود.

- سبك هاي مختلف در طراحي نما:

1- طراحي نماي كلاسيك

اين نوع نما كه با عنوان نماي رومي شناخته شده نوعي از نماست كه مي توان آن را بيشتر نمايي وارد شده به ساختار ساخت و ساز كشور ناميد.رواج و محبوبيت بي سابقه اين نوع نما نياز به آسيب شناسي خاص خود دارد. شايد يكي از عمده دلايل آن را بتوان عدم وجود سبك خاصي در معماري حال حاضر كشورمان در طراحي نما دانست كه نتوانسته رضايت مشتريان را جلب كند. اين شيوه نماسازي در نبود سبك زيبا، شاخص و قابل قبول طراحي نما اكنون بخش قابل ملاحظه اي از طراحي نماهاي كشور را به خود اختصاص داده است.

2-طراحي نماي مدرن

اين نوع نما داراي ويژگي هاي معماري مدرن بوده و اصول طراحي آنها از قوانين معماري مدرن تبعيت مي كند. تفاوت اساسي اين نماها با نماهاي كلاسيك حذف تزئينات و ساده تر شدن عناصر نماست. مصالح بكار رفته نيز بر خلاف نماي كلاسيك معمولاً بيش از يك مصالح است. با وجود تأكيد معماري مدرن بر ساده شدن طرح اما آنچه گاهي در نماهاي طراحي شده در ايران مشاهده مي شود تعدد مصالح بكار رفته در اينگونه نماها، شكستگي بيش از حد فرم ها، استفاده از فرم هاي نامتعارف و بهم ريختگي نماست كه با هدف جذابتر كردن نما انجام مي شود ولي اغلب نتيجه اي نامطلوب دارد.

مصالح و روش هاي ساخت:

1- آجر

آجر از مصالح پركاربرد در طراحي و اجراي نما است. آجر از جمله قديمي ترين مصالح در اجراي ساختمان ها در ايران نيز بوده و در معماري گذشته ما موارد بسياري از بناهاي باشكوه با آجركاري هاي بسيار زيبا را مي توان مشاهده نمود. در معماري كنوني ما از آجر زياد استفاده مي شود اما اغلب آنها فاقد طراحي هاي زيبا و قابل توجه هستند.يكي از كاربردهاي آجر دوام آن است. پايين بودن دوام آجر و كاهش كيفيت آن به مرور زمان همواره يكي از نقطه ضعف هاي آجر بوده است. امروزه از آجرهاي نسوز كه داراي كيفيت و دوام قابل قبولي است در نما استفاده مي شود.

2- سنگ

سنگ يكي از پر كاربرد ترين مصالح براي اجراي نماست. سنگ گاهي به تنهايي و گاهي نيز به صورت تركيبي به همراه مصالح ديگري مانند آجر، چوب و ... در طراحي و اجراي نما به كار مي رود. همانطور كه انتخاب يك سنگ خوب مي تواند باعث زيبايي و دوام نما شود، انتخاب يك سنگ نامناسب نيز مي تواند باعث نازيبا شدن نما شده و به پايداري و دوام نما نيز آسيب رساند.

- انواع سنگ هاي ساختماني

· سنگ تراورتن

· سنگ مرمريت

· سنگ گرانيت

· سنگ مرمر

· سنگ چيني

· سنگ اونيكس

· سنگ كريستال

3-سراميك

نماي سراميك به دو صورت خشك و تر اجرا مي گردد. معمولاً كيفيت، جلوه و دوام سراميك از سنگ كمتر است. در اجراي خيس سراميك نما بايستي سراميك به طور كامل اسكوپ گردد ولي به دليل اينكه چنين امري معمولاً در عمل اتفاق نمي افتد، لذا احتمال كنده شدن سراميك ها پس از اجراي به روش خيس زياد است. در اجراي خشك سراميك مشكل كنده شدن سراميك ها وجود ندارد و معمولاً اين نوع نما از استحكام خوبي برخوردار است. از جمله مزاياي نماي سراميكي تميزكاري و شست و شوي آسان نما است.

4-كامپوزيت آلومينيوم

استفاده از ورق كامپوزيت آلومينيوم را مي توان از جمله موارد اجراي صنعتي نما برشمرد. از جمله مزاياي آن اجراي سريع و سبكي آن مخصوصاً در اجراي نماي ساختمان هاي بلند مرتبه است. از جمله معايب آن نيز مي توان به ضريب انتقال حرارت بالا و كاهش كيفيت آن با گذشت زمان اشاره كرد. كامپوزيت آلومينيوم براي استفاده در نماي ساختمان هاي مسكوني چندان مناسب نيست چرا كه شخصيتي اداري به ساختمان مي بخشد.

4- چوب

امروزه استفاده از چوب در كنار ديگر مصالح نما رو به افزايش است. جلوه زيبا و قيمت گران چوب را به يكي از مصالح لوكس در نماسازي تبديل كرده است. چوب به دليل قيمت بالا معمولاً به مقدار كم و در كنار ديگر مصالح مانند سنگ و يا آجر به كار مي رود.

نورپردازي نما

نورپردازي نماي خارجي ساختمان بخش بسيار مهمي از طراحي است چراكه تمام آنچه در نيمي از زمان شبانه روز يعني شب ها ديده مي شود وابسته به نحوه نورپردازي ساختمان است. حس پويايي، زنده بودن و زيبايي ساختمان ها در شب به وسيله نورپردازي ساختمان به وجود مي آيد، در نورپردازي نماي ساختمان اصلا لازم نيست تمام نماي خارجي ساختمان را روشن كرد. بلكه بايد تنها بر روي نقاط مهمي از نما تاكيد نمود. به عبارت بهتر نبايد با نورهاي مختلف پديده شلوغي يا آلودگي نوري ايجاد شود بلكه بايد با منابع ملايم و مناسب يك منظره زيبا از نماي خارجي ساختمان در شب ايجاد نمود.

براي نورپردازي نماي خارجي يك ساختمان ابتدا بايد احجام، نوع كاربري و فرم يك ساختمان مورد توجه قرار گيرد. سپس بايد براي نوع نورها، شدت و جهت انتشار آن ها تصميم گرفته شود. با انتخاب مناسب منابع نوري و همچنين جاي گذاري صحيح آن ها در نماي خارجي ساختمان مي توان منظره و ديد زيبايي از نماي خارجي ساختمان در شب ايجاد كرد. رنگ نور نيز بايد متناسب با رنگ مصالح باشد. در نماي ساختمان بايد با دقت زيادي نورها را استفاده كرد و آن ها را در جاي مناسبي نصب كرد چرا كه نحوه نورپردازي نماي خارجي ساختمان ارتباط مستقيمي با زيبايي ساختمان دارد.

http://agk.ir

نوشته شده در يکشنبه 1 آذر 1394 ساعت 8:52 توسط : nama gostar | دسته : <-PostCategory->
  •    []

  • نمای ساختمانی

    نمادرساختمان ، به عنوان حائلی بین شرایط فیزیکی واقلیمی خارج ساختمان ( شرایط جوی) انواع گوناگونی داردکه ازترکیب مصاالح مختلف شکل می گیرد وبه ساختمان معنا می دهد. استفاده ازنور و انرژی خورشید درساختمانها از اساسی ترین راههای استفاده بهینه انرژی درمعماری است و عدم استفاده از این دستاورد درمعماری ما را از شفافیت دور و فضاها را ازنعمت گرما بخشی محروم می کند.

    نمای کرتین وال

    نمای کرتین وال یکی از انواع نماهای مدرن با ترکیب پروفیل های آلومینیومی بعنوان یک متریال پوشش دهنده مانند شیشه، ورق و یا اسپندریل ساخته می شود واصطلاحا به نوعی نمای شیشه ای وسبک با استراکچر تمام آلومینیومی اطلاق میگردد.

    نمای کرتین وال شیشه ای در انواع گوناگونی تولید میشود که میتوان به دو گروه اصلی آن یعنی سیستم یونیتایز و سیستم لامل اشاره کرد. قابل ذکر است که در اکثر نقاط دنیا سیستم لامل را به نام سیستم (Stick) میشناسند.

    در نمای کرتین وال شیشه ای انواع ضخامت های شیشه دوجداره از ۱۸ تا ۴۰ میلیمتر قابل نصب است. از مزیات نمای کرتین وال شیشه ای لامل می توان به عدم مشاهده هرگونه پیچ یا پرچ، عدم محدودیت انتخاب رنگ و امکان نصب بازشو مخفی و بازشو لولایی به داخل بازشو یا دوجهته اشاره نمود.

    این نوع نما بصورت صنعتی ساخته میشود و جزئیات آن طوری طراحی شده است که ساختار تمام آلومینیومی آن در مواجه با انواع تنشهای وارده از جابجایی سازه اصلی ساختمان در زلزله، نیروی مستقیم زلزله و باد ، نشست های احتمالی و وزن خود نما کاملا منعطف عمل کرده که بخاطر همین قابلیت به آن self-support یا خود ایستا اطلاق میگردد.

    نمای کرتین وال شیشه ای لامل را میتوان از لحاظ دیتایل ظاهری فریمینگ شیشه به دو دسته زیر تقسیم کرد:

    - فریم لس

    - فیس کپ

    سیستم فریم لس دارای فریمی است که از پشت شیشه را قاب کرده و روی لامل بواسطه لقمه های آلومینیومی مخصوص متحرک نگه داشته میشود و از خارج ساختمان تنها ژوین هایی مابین شیشه ها دیده خواهد شد.

    در سیستم فیس کپ، قاب آلومینیومی دور شیشه وجود ندارد و شیشه مستقیما بر روی استراکچر آلومینیومی کرتین وال(لامل) قرار میگیرد و یک پروفیل نگهدارنده یا زهوار که بر روی پایه لامل پیچ میگردد شیشه را نگه داشته و مانع واژگونی آن میشود و نما را هم کاملا آب بند و هوا بند میکند. روی این نگهدارنده هم درپوش های متنوعی با عرض ۵ سانت و طول ها و فرم های متفاوت نصب میگردد.

    http://agk.ir

    نوشته شده در شنبه 23 آبان 1394 ساعت 9:49 توسط : nama gostar | دسته : <-PostCategory->
  •    []

  • آخرین نوشته ها

    دسته بندی ها

    جستجو

    لینک های روزانه

    آرشیو

    برچسب ها

    امکانات


    قالب وبلاگ